NYKVARN SATSAR PÅ APP FÖR BESÖKSNÄRINGEN

UPPLEV NYKVARN ÄR EN APP FÖR MOBILA TURISTER SOM VILL VETA MER OM VAD NYKVARN HAR ATT ERBJUDA

Veronica Persson-Kangas som ansvarat för projektet på kommunen berättar varför kommunen bestämt sig för att skaffa en app och hur den används.

”Vi bestämde oss för att skapa en app för Nykvarns besöksnäring för att utveckla oss på marknaden. Som en komplettering till vår turistbroschyr och hemsida kände vi att en APP kunde bli ett bra marknadsföringsverktyg. Det var även ett önskemål från besöksnäringen att utveckla vår plattform och nå ut till fler besökare. Vi vill nå alla typer av besökare och med appen når vi den målgrupp som vill ha information direkt i telefonen. Upplev Nykvarn, som vår app heter består av den turistinformation som finns för Nykvarns kommun. Appen riktar sig till besökare och invånare som vill utforska Nykvarn som besöksmål.  I appen finns allt från boenden, sevärdheter och restauranger till butiker och evenemang. Appen ger kort och gott all den information du behöver inför ditt besök till Nykvarn!”

Bra respons från användarna.

”Den respons vi fått hittills om vår app är att den är väldigt bra och enkel att förstå snabbt, vilket var ett av våra mål.  Kunder som kommit in till oss i kundcenter har vart positiva och tyckt att appen ser väldigt bra ut och den visar att det ändå finns en hel del att göra i Nykvarn.”

Appens betydelse för besöksnäringen.

”Eftersom vår app är en turistapp betyder den mycket för Nykvarns besöksnäring då vi får tänka om det övriga material vi arbetat med tidigare. Vi kommer tänka om storleken på den turistbroschyr vi har idag och skapa något smidigare att ge till besökaren när den väl är på plats.  Än är det lite tidigt att se exakt vad appen betytt för oss då vi lanserade den för snart 2 månader sedan bara. Det ska bli spännande och se vad den betyder för oss efter ett år eller så”

Inköpsprocessen och utvecklingen av appen.

”Appsales har varit väldigt enkla att arbeta med och från början förstod dem vad för typ av app vi sökte och levererade därefter. Det har gått snabbt och kommunikationen har vart mycket god. Det system som vi arbetar i för att uppdatera appen är väldigt enkelt och lätt att hantera vilket är viktigt då vi arbetar i flera olika system. Trevlig personal som är mycket hjälpsam och enkel att arbeta med, också väldigt duktiga på att kommunicera kring teknologi som inte är så enkel att förstå om man inte arbetar med det.  Att skapa en app låter mer komplicerat än vad det faktiskt är, Appsales gjorde det enkelt att förstå och gjorde oss förberedda på det arbete som behövde göras. Steg för steg gick det väldigt bra, vi betade av de uppgifter vi hade och vår app lanserades tidigare än planerat lanseringsdatum!”

Skulle du rekommendera andra att skaffa en app från Appsales?

Ja, absolut! De är duktiga på det dem gör och arbetar utifrån ett system som redan har skapats! Man undviker den otroligt höga kostnaden som en del andra appföretag har och arbetet går med väldig fart.

Vi är supernöjda med vår app!

FAKTA:

Appnamn: Upplev Nykvarn

Typ av app: Native applikation Appsales Black.

Operativsystem: IOS, Android, Windows Phone, en speciell app för iPad under utveckling.

Utvecklingstid: ca: En månad.

Läs mer: https://www.nykvarn.se/turistinformation.4.297166351446dc3b40c7c4.html

Ladda ner appen här:

IOS (iPhone)

https://itunes.apple.com/se/app/upplev-nykvarn/id994097720?mt=8

Android:

https://play.google.com/store/search?q=upplev%20nykvarn&hl=se

Windows:

https://www.microsoft.com/en-us/store/apps/upplev-nykvarn/9wzdncrd2jxq