ÄR ER NÄSTA TRYCKSAK EN INFORMATIONS-APP?

Kataloger, foldrar, informationsblad och broschyrer. Fortfarande produceras mängder med pappersprodukter i reklamsyfte och drygt 10% av reklamkakan 2015 bestod av tryckta kataloger, direktreklam eller olika former av tidningar. Vi på Appsales tror kanske inte helt otippat att appar är ett bättre alternativ, både för användaren och inte minst för miljön.

Genom att göra om nästa katalog eller broschyr till en informations-app flyttas reklam eller informationsmaterialet in i användarens mobil och finns tillgängligt direkt i fickan när det skall användas. Dessutom kan materialet hållas aktuellt och ”feltryck” kan korrigeras på någon minut.

Vi berättar gärna mer hur det kan gå till, kontakta oss här: INFORMATIONS-APP

FÖRDELARNA ÄR MÅNGA MED ATT OMVANDLA TRYCKT MATERIAL TILL APP FORMAT.

 • 9 av 10 svenskar har en smartphone. Vi använder dem drygt 3,5 timmar per dag och 90 % av tiden spenderas i appar.
 • Informationen finns tillgänglig när man behöver den, med en informations-app så följer materialet med kunden var de än är. De flesta har sin smartphone inom armlängds avstånd i stort sett all vaken tid.
 • En informations-app kan alltid hållas uppdaterad, nya versioner kan lanseras löpande och användaren informeras via push-meddelanden när det finns en ny version. Med RMAD behöver appen inte uppdateras på Appstores vilket innebär att den nya katalogen finns tillgänglig direkt.
 • I en informations-app finns informationen sökbar, man behöver inte bläddra sig fram, användningen av exempelvis Google förändrar beteenden.
 • Låga produktionskostnader, att skapa själva informations-appen är en engångskostnad som även den oftast långt understiger kostnaden för produktion av ett tryckt material. Uppdatering kan hanteras av den egna organisationen eller av Appsales beroende på upplägg.
 • Notiser! Låt användaren prenumerera på information och skicka notiser när det händer något nytt. Proaktiv information som ger värde till kunden.

Vi har flera olika lösningar för att skapa informations-appar av digitala produkter med RMAD teknik (Rapid Mobile App Development), några exempel här nedan.

KATALOGER

Kataloger är till och med en egen kategori på Appstore. En katalog-app innehåller normalt en eller flera sökbara databaser med text, bilder och ibland även video. Utöver själva katalogen kan man lägga till kontaktinformation, inköpsställen med kartor samt formulär och undersökningar. I en handvändning kan man snabbt göra om katalogen till en shop. Vill man löpande informera kan katalogen kompletteras med ett nyhetsflöde.

INFORMATIONSBLAD/BROSCHYRER/MANUALER

En informations-app för informationsblad kan innehålla ett eller flera produktblad som produceras i en sökbar databas med eller utan PDF dokument. Användaren kan enkelt ange favoriter och har snabb tillgång till informationen direkt i mobilen. Väldigt uppskattat är manualer i videoformat som kan integreras i appen från Vimeo eller Youtube men bara att ha tillgång till instruktioner och ritningar direkt i mobilen gör livet enklare för användaren.

KUNDTIDNINGAR TILL KUNDER/PARTNERS/ÅTERFÖRSÄLJARE

Appar för media växer snabbt och en kundtidning i appformat ger lojala kunder snabb tillgång till nyheter och information. Vi kan koppla nyhetsflöden till olika RSS/Json/XML samt att vårt uppdateringssystem har olika format för manuell hantering för appens unika flöde. En kundtidning kan även innehålla funktioner som kataloger och informationsblad.

MED APPSALES BLACK ERBJUDER VI PROBLEMFRIA APPAR SOM FUNGERAR.

 • Appar för iOS (iPhone) och Android med hög kvalitet.
 • Löpande uppdateringar av koden så att apparna alltid fungerar med senaste operativsystemversionen.
 • Webbaserat uppdateringsverktyg för enkel uppdatering och underhåll av innehållet i appen.
 • Supportavtal med löpande support.
 • Lågt pris, då många delar på det som är dyrt i form av utvecklingskostnader.

Läs mer om RMAD här: https://appsales.se/appsomtjanst/